Címlap

MUNKÁSSZÁLLÁS ÉPÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA

A felhívás célja a foglalkoztatás elősegítése céljából munkaerőpiaci mobilitást elősegítő munkásszállások kialakítása. A rendelkezésre álló keretösszeg 5 milliárd Ft.

A támogatási kérelmek benyújtására várhatóan 2019. október 10. – 2020. május 25. között kerülhet sor, a támogató döntések épület építésre/felújításra irányuló projekt esetén 2020.12.31-ig, helyi infrastruktúra fejlesztéshez nyújtott támogatás esetén 2021.06.30-ig hozhatók.

PÁLYÁZOK KÖRE:

· Helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságok

· Azok a nem állami tulajdonú gazdasági társaságok, melyek vállalatcsoport-szintű foglalkoztatotti létszáma nem haladja meg a 12 ezer főt a benyújtást megelőző lezárt üzleti évben, és amely (vállalatcsoport esetén bármely vállalat) rendelkezik legalább 3 lezárt üzleti évvel.

Előleg: a konstrukció keretében támogatási előleg igényelhető

Támogatási intenzitás

· a megvalósítás helyszínétől, illetve gazdasági társaságok esetén a vállalati mérettől függően az alábbiak szerint:

Észak-Magyarország, Észak- és Dél-Alföld, Dél-Dunántúl régiói

· Mikro- és kisvállalkozás 70%

· Középvállalkozás 60%

· Nagyvállalat 50%

Közép-Dunántúl

· Mikro- és kisvállalkozás 55%

· Középvállalkozás 45%

· Nagyvállalat 35%

Nyugat-Dunántúl

· Mikro- és kisvállalkozás 45%

· Középvállalkozás 35%

· Nagyvállalat 25%

Közép-Magyarország*

· Mikro- és kisvállalkozás 40-55%

· Középvállalkozás 30-45%

· Nagyvállalat 20-35%

*az érintett települések és elérhető támogatási mértékek az 1. sz. mellékletben találhatók.

Amennyiben egy projekt több megvalósítási helyszínnel rendelkezik, több régióban, úgy a maximális támogatási intenzitást azon támogatott terület szerint kell számítani, ahol a legmagasabb összegű elszámolható költségek merülnek fel.

A megvalósítás földrajzi területe:

· Magyarország teljes területe, kivéve: Közép-Magyarországi Régió és Budapest

· A Közép-Magyarországi régió egyes települései (lsd: 1. sz. melléklet)

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Legalább 80 fő elszállásolására alkalmas munkásszállás esetében:

· építési és felújítási költségei,

· a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök és immateriális javak költségei (a tárgyi eszközök és immateriális javak nagyvállalati pályázó esetén nem haladhatják meg az elszámolható költség 50%-át).

NEM ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

· Ingatlan, földterület vásárlás

· Bérleti díjak,

· lízing költségek

· Gépjárművek bekerülési értéke

 

A PÁLYÁZÓVAL ÉS A PROJEKTTEL SZEMBEN TÁMASZTOTT FONTOSABB ELVÁRÁSOK

A támogatásban részesülőnek bérleti szerződést kell kötnie a munkaszállást igénybe vevő munkavállalóval, vagy annak munkaadójával. A munkaadó a munkásszálláson olyan munkavállalót szállásolhat el, akivel határozatlan idejű, vagy legalább 1 éves határozott időtartamra szóló munkaszerződést köt és akinek a támogatás folyósításának időpontjában nincs saját tulajdonú lakása, vagy lakásra vonatkozó haszonélvezeti joga a munkavégzés helyén, vagy olyan településen, amelynek a munkavégzés helyétől 50 km-nél nem nagyobb távolságra található ÉS

· akit álláskeresőként nyilvántartanak, vagy

· akinek állandó lakóhelye és a munkavégzés helye között 50 km-nél nagyobb a távolság, vagy a köztük lévő útvonalon tömegközlekedési eszköz nem jár.

A beruházással érintett ingatlan tulajdonjogát legkésőbb a hatósági támogatási szerződés megkötésére irányuló kérelem benyújtásának időpontjáig megszerzi.

A támogatási kérelem benyújtása előtt megkezdett beruházáshoz nem nyújtható támogatás.

A beruházást a támogatási kérelem benyújtását követően, de legkésőbb a hatósági támogatási szerződés megkötését követő 4 hónapon belül kell megkezdeni.

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁS IDŐSZAKA

Meglévő ingatlan felújítása esetén legfeljebb 12 hónap Új ingatlan építése esetén maximum 24 hónap

BIZTOSÍTÉKOK

A kedvezményezett fizetési számláira szóló felhatalmazás (inkasszós beszedési megbízás) és Hitelintézet által vállalt garancia (feltétel nélküli, visszavonhatatlan, min. 5 éves időtartamra szóló) A bankgarancia teljesítése a támogatási összeg 50%-ára vonatkozóan szükséges.

KÖTELEZŐ VÁLLALÁSOK

A támogató döntésben részesülő pályázónak vállalnia kell legalább 4 fő alkalmazását a munkásszállás működtetése céljából.

FENNTARTÁSI KÖTELEZETTSÉG

Az elszámolható költségekre nyújtott támogatás esetén az azokból megvalósított beruházást a beruházás befejezésétől (üzembe helyezés időpontjától) számított legalább 10 évig kell működtetni.

 

1. sz. melléklet

A Közép-Magyarországi Régió azon települései, ahol a jelen konstrukció keretében zajló fejlesztés megvalósítható:

· Kisvállalatok számára 55%,

· középvállalatok számára 45%,

· nagyvállatok számára 35% támogatási intenzitás mellett megvalósítható fejlesztés lehetséges helyszíni Pest Megyében:

Abony, Alsónémedi, Áporka, Aszód, Bag, Bernecebaráti, Cegléd, Csemő, Dabas, Domony, Dömsöd, Dunaharaszti, Ecser, Érd, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Hévízgyörk, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Jászkarajenő, Kartal, Kemence, Kiskunlacháza, Kisnémedi, Kocsér, Kóspallag, Kőröstetétlen, Letkés, Lórév, Maglód, Makád, Márianosztra, Mikebuda, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagytarcsa, Nyársapát, Ócsa, Örkény, Pécel, Perőcsény, Péteri, , Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetszentmiklós, Szob, Szokolya, Sződliget, Táborfalva, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tatárszentgyörgy, Tésa, Törtel, Tura, Újhartyán, Újszilvás, Üllő, Vác, Váckisújfalu, Valkó, Vámosmikola, Vecsés, Verőce, Verseg és Zebegény

· Kisvállalatok számára 40%,

· középvállalatok számára 30%,

· nagyvállatok számára 20% támogatási intenzitás mellett megvalósítható fejlesztés lehetséges helyszíni Pest Megyében:

Piliscsaba, Pilisjászújfalu

 

Fejleszteni szeretne, forrásra van szüksége?

Great Docs and Support

 

PÁLYÁZZON, használjuk ki az Uniós vissza nem térítendő forrásokat!

Munkatársaink nem csak a pályázatok felkutatásában, megírásában és levezénylésében segítenek Önnek, hanem igény esetén a hitelügyintézésben és biztosításban is.

Amit az uniós pályázathoz kínálunk:

  • Ingyenes pályázati audit (díjmentesen megvizsgáljuk, hogy cége el tud-e indulni a pályázaton)
  • Pályázati tanácsadás (tanácsadóink segítenek Önnek, hogy a legtöbbet tudja kihozni uniós projektjéből)
  • Sikerdíjas pályázatírás (Ön csak akkor fizet, ha nyert, így nem érheti veszteség)
  • Teljes körű pályázati projektmenedzsment (minden lehetséges – a pályázattal kapcsolatos – adminisztratív terhet leveszünk a válláról, így Önnek nem kell időt pazarolnia a bonyolult pályázati rendszer megismerésére)

Az igényfelmérő kérdőív a "Letöltések" menüpontban található, igény esetén ezt kérnénk kitöltve számunkra visszajuttatni.
Tovább az igényfelmérő illetve előminősítő kérdőívhez.

 

Megújuló energia - napelemes és szélgenerátoros rendszerek

Native RTL SupportCégünk igény esetén segíteni tud azáltal, hogy alternatív energiaforrások bevonásával drasztikusan lecsökkentsük az egyes háztartások, közintézmények, létesítmények energiafogyasztását.

Profilunk közé tartozik a napelemek és szélgenerátorok forgalmazása, napelemes, szélgenerátoros illetve hibrid rendszerek telepítése valamint ipari méretű fotovoltaikus erőművek építése.
Olyan komplex rendszerek megtervezését és teljes körű kivitelezését is föl tudjuk ajánlani, ahol a nap által termelt elektromosság az épület teljes energia igényét, - beleértve a fűtést is,- ki tudja szolgálni.