Címlap

2020-1.1.1. - KKV START - Új innovációs pályázat indul vállalkozásoknak!

A hamarosan induló KKV Start pályázat célja olyan mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása. A konstrukció a tervek szerint 2020. március második felében indul.

Az igényelhető támogatás összege minimum 10 millió Ft, maximum 20 millió Ft60%-os támogatási intenzitással.

A projektekkel szembeni elvárás, hogy

- új humán erőforrás bevonásával a vállalkozásban innovációs folyamat induljon el,

- vagy adaptív innovációs tevékenység történjen,

- vagy legalább a vállalkozás szintjén újdonságnak tekinthető és üzletileg hasznosítható prototípus, termék, technológia vagy szolgáltatás kifejlesztésére irányuljon.

Jogosultsági feltételek:

1) A támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti átlagos statisztikai állományi létszáma nem lehet kevesebb 3 főnél.

2) A támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti saját tőkéje nem lehet negatív.

3) A projekt összköltsége nem lehet magasabb a támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti árbevételénél.

4) A támogatást igénylő által igényelt támogatás összege nem lehet magasabb a támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti saját tőke összegénél.

5) A projektben 1 évre tervezhető átlagos személyi jellegű ráfordítás nem lehet magasabb a támogatást igénylő 2018. évi, lezárt, teljes (365 nap) üzleti évre vonatkozó és közzétett éves beszámolója szerinti személyi jellegű ráfordításának 200%-ánál.

Kötelező vállalás:

- Foglalkoztatott megtartása: a támogatást igénylő vállalja, hogy a projekt fizikai befejezéséig a támogatást igénylő foglalkoztatottjainak száma nem csökken a projekt kezdés időpontjában fennálló létszámhoz képest.

- Új foglalkoztatott bevonása: a támogatást igénylő vállalja, hogy a projekt megkezdésétől számított legfeljebb 4 hónapon belül a projekt fizikai befejezéséig a támogatást igénylő foglalkoztatottjainak száma növekszik a projekt kezdés időpontjában fennálló létszámhoz képest.

- Kötelező minimum napi 4 órában dolgozó BSC vagy MSC képesítésű alkalmazott vagy megbízási szerződéssel rendelkező BSC vagy MSC képesítésű a projekthez kapcsolódó szakirányú végzettséggel rendelkező személy alkalmazása, aki a projekt megvalósításában kutató-fejlesztő munkatársként vagy technikus segédszemélyzetként vesz részt.

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel rendelkező jogi személyiségű mikro és kisvállalkozások, amelyek

- 113, 114, 116, 117

vagy

- 141 GFO kóddal rendelkeznek,

- kettős könyvvitelt vezetnek,

- nem tartoznak a KATA hatálya alá,

- 2018-as teljes lezárt üzleti évre vonatkozó jóváhagyott és közzétett beszámolóval és minimum 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

A kizárólag azok nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal jelen felhívásához kapcsolódóan a 2-5 oldalas üzleti terv alapján kiállított innovációs szakpolitikai támogató véleményével rendelkeznek. (https://kfivelemeny.nkfih.gov.hu/)

A pályázat keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:

Önállóan támogatható tevékenységek

- Innováció bevezetésére irányuló tevékenység

- Adaptív innovációs tevékenység

- Fejlesztési tevékenység

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

- Eszközbeszerzés

- Immateriális javak beszerzése

- Projekt koordinációs tevékenység

Az elszámolható költségek mértékére

- Bérköltség – Kutató-fejlesztő munkatárs esetében maximum 1 000 000 Ft/fő/hó

- Bérköltség – Technikus segédszemélyzet esetében 700 000 Ft/fő/hó

- Koordinációs költség maximum 5%

- A bérköltség, a személyi jellegű egyéb kifizetések és a bérjárulék együttesen minimum az elszámolható költség 50%-a kell legyen.

A támogatási kérelmek benyújtásának határideje

- A támogatási kérelmek (elektronikus) benyújtása a kitöltő program élesítésétől 2020. május 29. 12 óráig lehetséges.

- A támogatói döntés várható időpontja: 2020. III. negyedév.

Bővebb információ és a társadalmi egyeztetési űrlapja itt érhető el.

Felmerülő kérdés, illetve igény esetén, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy +36 20 377 9200-as telefonszámon.

Gönczi Zsolt, operatív igazgató

 

Fejleszteni szeretne, forrásra van szüksége?

Great Docs and Support

 

PÁLYÁZZON, használjuk ki az Uniós vissza nem térítendő forrásokat!

Munkatársaink nem csak a pályázatok felkutatásában, megírásában és levezénylésében segítenek Önnek, hanem igény esetén a hitelügyintézésben és biztosításban is.

Amit az uniós pályázathoz kínálunk:

  • Ingyenes pályázati audit (díjmentesen megvizsgáljuk, hogy cége el tud-e indulni a pályázaton)
  • Pályázati tanácsadás (tanácsadóink segítenek Önnek, hogy a legtöbbet tudja kihozni uniós projektjéből)
  • Sikerdíjas pályázatírás (Ön csak akkor fizet, ha nyert, így nem érheti veszteség)
  • Teljes körű pályázati projektmenedzsment (minden lehetséges – a pályázattal kapcsolatos – adminisztratív terhet leveszünk a válláról, így Önnek nem kell időt pazarolnia a bonyolult pályázati rendszer megismerésére)

Az igényfelmérő kérdőív a "Letöltések" menüpontban található, igény esetén ezt kérnénk kitöltve számunkra visszajuttatni.
Tovább az igényfelmérő illetve előminősítő kérdőívhez.

 

Megújuló energia - napelemes és szélgenerátoros rendszerek

Native RTL SupportCégünk igény esetén segíteni tud azáltal, hogy alternatív energiaforrások bevonásával drasztikusan lecsökkentsük az egyes háztartások, közintézmények, létesítmények energiafogyasztását.

Profilunk közé tartozik a napelemek és szélgenerátorok forgalmazása, napelemes, szélgenerátoros illetve hibrid rendszerek telepítése valamint ipari méretű fotovoltaikus erőművek építése.
Olyan komplex rendszerek megtervezését és teljes körű kivitelezését is föl tudjuk ajánlani, ahol a nap által termelt elektromosság az épület teljes energia igényét, - beleértve a fűtést is,- ki tudja szolgálni.