Címlap

GINOP-2.1.9-20 Vállalatok innovációs tevékenységének támogatása

Hamarosan megjelenik a GINOP-2.1.9-20 kódszámú Vállalatok innovációs tevékenységének támogatása felhívás a kísérleti fejlesztési tevékenységek támogatására.

Támogatási kérelmet mikro- kis- és középvállalkozások nyújthatnak be.

Támogatás mértéke:

· mikro- és kisvállalkozások esetén 45%-os,

· középvállalkozások esetén 35%-os,

· egyéb vállalkozásoknál 25%-os

Támogatás összege: min. 20 millió Ft, max. 50 millió Ft.

Pályázni 2020. július 1-től augusztus 31-ig lesz lehetőség.

Pályázók köre

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások:

a) amelyek rendelkeznek legalább Két lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melybe az elő-társaságként való működés időszaka nem számít bele;

b) melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 3 fő volt;

c) amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok és amelyek nem tartoznak a KATA és KIVA hatálya alá;

gazdálkodási formakód szerint:

· 113 Korlátolt felelősségű társaság

· 114 Részvénytársaság

· 141 Európai részvénytársaság

· 226 Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe

jogi forma szerint:

· kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, amelyek nem tartoznak a KATA és KIVA hatálya alá

Nem támogatható:

Nem nyújthat be támogatási kérelmet az a szervezet, mely:

· támogatásban részesült a GINOP 2 prioritás pályázati kiírások bármelyikében, vagy elbírálás alatt van a támogatási kérelme,

· amely esetében az általa vállalt saját forrás meghaladja saját tőkéjének 50%-át.

· Nem támogathatóak a közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek

Támogatható tevékenységek:

A támogatás keretében csak a kísérleti fejlesztési tevékenységek támogathatóak:

· Kísérleti fejlesztés: a meglévő tudományos, technológiai, üzleti és egyéb, vonatkozó ismeretek és szakértelem megszerzése, összesítése, alakítása és felhasználása új vagy javított termékek, eljárások vagy szolgáltatások kidolgozása céljából.

· Ide tartozhatnak például az új termékek, eljárások vagy szolgáltatások fogalmi meghatározását, megtervezését és dokumentálását célzó tevékenységek is.

· A kísérleti fejlesztéshez tartozhat az új vagy javított termékek, eljárások és szolgáltatások prototípusainak és kísérleti modelljeinek kidolgozása, illetve kiállítása, az ilyen termékeknek a tényleges működési körülményeket reprezentáló környezetben történő tesztelése és jóváhagyása abban az esetben, ha e tevékenységek elsődleges célja a véglegesnek még nem tekinthető termék, eljárás vagy szolgáltatás továbbfejlesztése. Ide tartozhat a kereskedelmileg felhasználható olyan prototípusok és kísérleti modellek kifejlesztése, amelyek kereskedelmi végterméknek minősülnek, mert előállításuk túlságosan költséges ahhoz, hogy az kizárólag demonstrációs és hitelesítési céllal történjen.

A Felhívás keretében azon projektek támogathatók, melyek a támogatási kérelem benyújtásakor az első szakaszban rendelkeznek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal jelen felhíváshoz kapcsolódóan kiállított kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai támogató véleményével és a GINOP 2.1.9-20 Felhívás keretében egyszer sem kerültek benyújtásra, valamint közvetlenül vagy közvetve illeszkednek a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában meghatározott nemzeti ágazati vagy horizontális prioritások közül legalább egyhez .

A nemzeti ágazati és horizontális prioritások:

i) Egészséges társadalom és jólét;

ii) Fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák;

iii) Tiszta és megújuló energiák;

iv) Fenntartható környezet;

v) Egészséges és helyi élelmiszerek;

vi) Agrár-innováció;

Intelligens technológiák:

i) fotonika, lézertechnológia

ii) különleges anyagok, korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák

iii) bionika

iv) nem gépipari fémfeldolgozás

v) elektronika és félvezető-technológia

vi) korszerű szénhidrogén technológia (kőolaj, földgáz)

vii) korszerű csomagolástechnikai technológiák

viii) vegyipar (pl. gumiipar, műanyagipar, intermedier, műtrágya és kozmetikumok gyártása)

ix) építőipar (építőanyag-technológiák)

x) textilipar

xi) fa- és bútoripar

xii) logisztika

xiii) kulturális és kreatív ipar

A TÁMOGATÁSI KÉRELEM ELKÉSZÍTÉSE SORÁN CSATOLANDÓ MELLÉKLETEK LISTÁJA

1. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakpolitikai véleménye, továbbá a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal felé benyújtott teljes dokumentáció.

2. A támogatást igénylő és/vagy az értékelés során figyelembe vett partner- vagy kapcsolt vállalkozás éves beszámolójának közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok általi jóváhagyását igazoló dokumentum:

a. Az utolsó lezárt, teljes (365 napot jelentő) üzleti évi beszámoló közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok általi jóváhagyását igazoló cégszerűen aláírt dokumentum (pl. jegyzőkönyv, határozat) másolatát kell benyújtani.

3. A támogatást igénylő hivatalos képviselőjének eredeti aláírási címpéldánya vagy ügyvéd által hitelesített aláírásminta.

4. A támogatási kérelem beadását megelőző utolsó lezárt, teljes üzleti évben a NAV-nak kötelezően megküldendő bevallás statisztikai és megváltozott munkaképességű munkavállalói létszámot tartalmazó oldala (pl. kettős könyvvitelt vezető vállalkozások esetén a 2019. évről beküldendő NAV adatlap száma: 1929-A-02-02), vagy belső munkaügyi nyilvántartása (költségvetési szervek, költségvetési szervek jogi személyiséggel rendelkező intézményei és egyházi, illetve magán felsőoktatási intézmények esetében nem releváns).

5. Főkönyvi kivonat.

A Felhívás tervezete itt érhető el.

Felmerülő kérdés, illetve igény esetén, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy +36 20 377 9200-as telefonszámon.

Gönczi Zsolt, operatív igazgató

 

Fejleszteni szeretne, forrásra van szüksége?

Great Docs and Support

 

PÁLYÁZZON, használjuk ki az Uniós vissza nem térítendő forrásokat!

Munkatársaink nem csak a pályázatok felkutatásában, megírásában és levezénylésében segítenek Önnek, hanem igény esetén a hitelügyintézésben és biztosításban is.

Amit az uniós pályázathoz kínálunk:

  • Ingyenes pályázati audit (díjmentesen megvizsgáljuk, hogy cége el tud-e indulni a pályázaton)
  • Pályázati tanácsadás (tanácsadóink segítenek Önnek, hogy a legtöbbet tudja kihozni uniós projektjéből)
  • Sikerdíjas pályázatírás (Ön csak akkor fizet, ha nyert, így nem érheti veszteség)
  • Teljes körű pályázati projektmenedzsment (minden lehetséges – a pályázattal kapcsolatos – adminisztratív terhet leveszünk a válláról, így Önnek nem kell időt pazarolnia a bonyolult pályázati rendszer megismerésére)

Az igényfelmérő kérdőív a "Letöltések" menüpontban található, igény esetén ezt kérnénk kitöltve számunkra visszajuttatni.
Tovább az igényfelmérő illetve előminősítő kérdőívhez.

 

Megújuló energia - napelemes és szélgenerátoros rendszerek

Native RTL SupportCégünk igény esetén segíteni tud azáltal, hogy alternatív energiaforrások bevonásával drasztikusan lecsökkentsük az egyes háztartások, közintézmények, létesítmények energiafogyasztását.

Profilunk közé tartozik a napelemek és szélgenerátorok forgalmazása, napelemes, szélgenerátoros illetve hibrid rendszerek telepítése valamint ipari méretű fotovoltaikus erőművek építése.
Olyan komplex rendszerek megtervezését és teljes körű kivitelezését is föl tudjuk ajánlani, ahol a nap által termelt elektromosság az épület teljes energia igényét, - beleértve a fűtést is,- ki tudja szolgálni.