Független Nemzetközi Tanácsadó Iroda Kft.

Hírek

FONTOS TUDNIVALÓ!!! - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM PLUSZ (GINOP Plusz)

Tájékoztatni szeretnénk Ügyfeleinket és az érdeklődőket, hogy a hamarosan megnyíló GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM PLUSZ (GINOP Plusz) – pályázatai esetében tekintettel arra, hogy a pályázatok várható beadása május vége- június elejére húzódok el a 2020-as év mérlegadatai lesznek az irányadók ezért célszerű a 2020-as gazdálkodási évet mihamarabb lezárni és közzétenni. Ugyanakkor a 2020-as mérlegadatok ismeretében az előminősítést újra elvégeztetni.

 Tájékoztatni szeretnénk Ügyfeleinket és az érdeklődőket, hogy a COVID19 járvány miatt kialakult helyzet szükségessé tette az előzetesen bejelentett 2021-es várható pályázatok tartalmának az átdolgozását. Ezen kihívásokra válaszul újra terveztek a már bemutatott gazdaságösztönző programokat. A folyamat eredményeként a vállalkozásokat szolgáló fejlesztések összefoglaló Operatív Program neve az előzőekben meghirdetett VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ÉS INNIVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM elnevezésről GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM PLUSZ (GINOP Plusz) -ra változik.

A GINOP Plusz keretében a célok elérése érdekében több szakpolitikai terület fejlesztésére lesz lehetőség, amelyek az alábbiak területeken járulnak hozzá az Operatív Program keretében megfogalmazott célok megvalósulásához:

  •  Vállalkozásfejlesztés: A kis- és középvállalkozások termelékenységének növelése
  • Kiemelt stratégiai ágazatok fejlesztése: A kiemelt ágazatok hozzáadottérték-termelő képességének növelése 
  • Digitalizáció: A digitális gazdaság, kompetenciák fejlesztése
  • Kutatás, fejlesztés, innováció: A tudástermelés, tudásáramlás és tudáshasznosítás ösztönzése továbbá készségfejlesztés az intelligens szakosodáshoz
  • Foglalkoztatás: A munkahelyek védelme, a foglalkoztatás bővítése, a munkaerő termelékenységének növelése és a foglalkoztatás feltételeinek javítása
  • Felnőttképzés: Jól képzett, magas hozzáadott értéket előállítani képes munkavállalók biztosítása a hazai vállalkozások számára
  • Felsőoktatás: Innovatív és inkluzív felsőoktatási rendszer megerősítése
  • Szakképzés: Korszerű és inkluzív szakképzés rendszer kialakítása
  • Turizmus, örökségvédelem: A turisztikai szolgáltatások minőségének fejlesztése

Ezen változtatás eredményeként a 2021.03.01-re meghirdetett pályázatok megnyitása előreláthatólag 2021. április-májusára várhatóak. Ezek keretében elsősorban eszköz beszerzésre és ingatlan fejlesztésre, illetve Kutatás-fejlesztésre lehet majd támogatást igénybe venni.

Javasoljuk, hogy a már megkezdett pályázati előkészületeket ne állítsák le, az így nyert időt próbálják hatékonyan felhasználni és a megvalósítandó projekteket meg egyszer átgondolni és ha kell finomítani, illetve a szükséges dokumentumokat frissíteni és  teljeskörű beszerzéséről gondoskodni.

Fő célunk, hogy ügyfeleink részére minél magasabb szakmai színvonalú pályázati anyagok összeállításával hozzájáruljunk vállalkozásának sikereihez.

Felmerülő kérdés, illetve igény esetén, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36 20 377 9200-as telefonszámon.

Gönczi Zsolt, operatív igazgató

Vállalkozásfejlesztés

 

Kérdése van? Hívjon!

+36-20/377-9200